Carregant Esdeveniments

Presentació: Càlcul de l’emprenta de carboni segons PA 2050:2008

13 set. 2014

PRINCIPAT QUALIPREVEN I APPLUS+ ens conviden a la presentació que realitzaran el proper dia 13 de setembre a les 15h30’ als despatxos de la CEA.

El càlcul de l’empremta de carboni és una part de l’anàlisi de cicle de vida d’un producte i busca sistematitzar les conseqüències ( impactes ) ambientals d’obtenir un producte i/o servei.

Amb això es busca detectar les entrades i sortides rellevants, relacionant els impactes ambientals.

Amb aquest càlcul s’avalua les diferents fases productives per tal de conèixer la seva aportació al total d’impacte del producte i/o servei; es busca millorar alguna de les fases ( ecodisseny, distribució, consums,… ); realitzar millores d’eficiència, estalvi de recursos i impacte global d’un producte i/o servei; assolir un ecoetiquetat; imatge i estratègia de mercat (canviar percepció del mercat); diferenciació entre productes competitius.

La referència que s’utilitza és la Guia PAS 2050:2008 ( “ Com calcular l’empremta de carboni en productes i/o serveis”), document consultiu aplicat internacionalment que acabarà sent substituït en un futur pròxim per una norma ISO.

Al final del procés obtenim l’equivalent en gr. de CO2 per gr. de producte.

Avantatges de calcular l’empremta de carboni per part d’una empresa assessora ( PRINCIPAT QUALIPREVEN ) i verificar-la per part d’un organisme acreditat ( APPLUS+ ) són molts, enumerant-ne uns quants:

  • Comunicació amb les parts interessades ( clients, consumidors finals,…)
  • Imatge externa de l’organització: transparència, compromís amb la sostenibilitat, política de RSC
  • Diferenciació producte i/o servei amb la competència
  • Avançar-se com a proveïdors d’un producte i/o servei
  • Identificar els processos respecte les emissions i poder realitzar millores: reducció de CO2, eficiència energètica, reduir costos
  • Alinear l’organització amb els compromisos internacionals de lluita contra el canvi climàtic i la reducció de les emissions de gassos d’efecte hivernacle

Share This Event

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Mostra els detalls

Data:
13 setembre 2014
Hora:
15:30 a 17:00
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra
Carrer Pere d'Urg 10
Andorra la Vella, Andorra
Desplaça cap amunt